ikona telefonu

Umów wizytę
507 281 643

Wybierz dietetyka

Czekolada domowa bez cukru

Czekolada domowa bez cukru

Jesteś fanem keto-słodyczy? Czekolada domowa bez cukru to idealny przepis dla Ciebie!

Czekolada domowa – składniki:

  • 100 g oleju kokosowego
  • czubata łyżka kakao
  • 2 łyżki gęstego mleczka kokosowego z puszki
  • łyżka erytrytolu
  • opcjonalnie ekstrakt waniliowy
  • ½ szklanki orzechów laskowych

Przygotowanie:

  1. W rondelku podgrzej olej kokosowy, dodaj mleczko kokosowe (tylko ta gęsta warstwa, która zbiera się u góry), a następnie erytrytol i kakao. Opcjonalnie też ekstrakt waniliowy.
  2. Dokładnie wymieszaj masę, po czym dodaj orzechy pozbawione łupinek i skórek (można wcześniej delikatnie je podprażyć).
  3. Masę przełóż do foremek na czekoladki, lub rozprowadź równomiernie w płaskim pojemniku, jeśli chcesz uzyskać kształt tabliczki czekolady. Przełóż pojemnik do lodówki na minimum godzinę, aż masa zastygnie.

Uwaga, ta przekąska może uzależniać!

Newsletter. Zapisz się i otrzymuj darmowe porady i rabaty!