Jesteś fanem keto-słodyczy? Czekolada domowa bez cukru to idealny przepis dla Ciebie!

Czekolada domowa – składniki:

  • 100 g oleju kokosowego
  • czubata łyżka kakao
  • 2 łyżki gęstego mleczka kokosowego z puszki
  • łyżka erytrytolu
  • opcjonalnie ekstrakt waniliowy
  • ½ szklanki orzechów laskowych

Przygotowanie:

  1. W rondelku podgrzej olej kokosowy, dodaj mleczko kokosowe (tylko ta gęsta warstwa, która zbiera się u góry), a następnie erytrytol i kakao. Opcjonalnie też ekstrakt waniliowy.
  2. Dokładnie wymieszaj masę, po czym dodaj orzechy pozbawione łupinek i skórek (można wcześniej delikatnie je podprażyć).
  3. Masę przełóż do foremek na czekoladki, lub rozprowadź równomiernie w płaskim pojemniku, jeśli chcesz uzyskać kształt tabliczki czekolady. Przełóż pojemnik do lodówki na minimum godzinę, aż masa zastygnie.

Uwaga, ta przekąska może uzależniać!

To jak, chcesz więcej?

Ten artykuł dotyczy Ciebie i chcesz więcej? Daj sobie szansę i spotkaj się z jednym z naszych specjalistów.
już od 150zł

Podobne artykuły

Pachnące cynamonem ciasto dyniowe z bakaliami

Pachnące cynamonem ciasto dyniowe z bakaliami

25 listopada 2020, 18:31
MGR WIKTORIA KŁOS
MGR WIKTORIA KŁOS
Jabłecznik bezglutenowy

Jabłecznik bezglutenowy

29 września 2020, 17:36
MGR WIKTORIA KŁOS
MGR WIKTORIA KŁOS