Jesteś fanem keto-słodyczy? Czekolada domowa bez cukru to idealny przepis dla Ciebie!

Czekolada domowa – składniki:

  • 100 g oleju kokosowego
  • czubata łyżka kakao
  • 2 łyżki gęstego mleczka kokosowego z puszki
  • łyżka erytrytolu
  • opcjonalnie ekstrakt waniliowy
  • ½ szklanki orzechów laskowych

Przygotowanie:

  1. W rondelku podgrzej olej kokosowy, dodaj mleczko kokosowe (tylko ta gęsta warstwa, która zbiera się u góry), a następnie erytrytol i kakao. Opcjonalnie też ekstrakt waniliowy.
  2. Dokładnie wymieszaj masę, po czym dodaj orzechy pozbawione łupinek i skórek (można wcześniej delikatnie je podprażyć).
  3. Masę przełóż do foremek na czekoladki, lub rozprowadź równomiernie w płaskim pojemniku, jeśli chcesz uzyskać kształt tabliczki czekolady. Przełóż pojemnik do lodówki na minimum godzinę, aż masa zastygnie.

Uwaga, ta przekąska może uzależniać!

person image

To jak, chcesz więcej?

Ten artykuł dotyczy Ciebie i chcesz więcej? Daj sobie szansę i spotkaj się z jednym z naszych specjalistów.
już od 500 zł

Nie uciekaj jeszcze

Już wychodzisz?

Być może to ostatnia szansa, by o siebie zadbać.

Przygotowaliśmy dla Ciebie jeszcze trochę paliwa, aby poprawić
Twój komfort życia i polepszyć codzienne funkcjonowanie.
Zapisz się na nasz newsletter i działaj na własnych zasadach.

Twój adres email został zapisany!

Już niebawem dostaniesz od nas wiele dobrego paliwa
zupełnie za darmo. Czekaj, bo warto!

Idź do strony głównej