Przepis na dietetyczne naleśniki

Przepis na dietetyczne naleśniki

Szybka, pyszna, bezglutenowa. pełna białka i błonnika przekąska? To brzmi zbyt dobrze żeby mogło być prawdziwe, a jednak! Jeśli dodamy do tego obecność zdrowych kwasów tłuszczowych mamy recepturę na coś co musisz spróbować. Wypróbuj nasz przepisz na dietetyczne naleśniki, które idealnie sprawdzą się jako śniadanie lub przekąska w ciągu ciężkiego dnia. Nasze naleśniki nie zawierają mąki, a mimo to są puszyste i smakiem dorównują klasycznym naleśnikom!

 

Składniki na 8 naleśników:

  • 1 średni dojrzały banan
  • 1/8 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki całkowicie naturalnego masła orzechowego
  • 2 łyżki nasion konopi
  • 2 jajka

 

Zanim zaczniesz, musisz wiedzieć o kilku rzeczach: 

  • Użyj bardzo dojrzałego lub dojrzałego banana
  • Rozgnieć banana bardzo dokładnie, musisz uzyskać gładką konsystencję
  • Dodaj jajko na końcu. Pomoże to dobrze wymieszać wszystkie składniki
  • Zrób małe naleśniki, aby łatwo było je odwrócić

 

Instrukcja:

 

  1. Podgrzej teflonową patelnię na średnim ogniu.
  2. W międzyczasie za pomocą widelca bardzo dobrze zetrzyj banana. Dodaj proszek do pieczenia, masło orzechowe i nasiona konopi. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy.
  3. Dodaj jajka pojedynczo i dokładnie wymieszaj.
  4. Wlej 2 łyżki ciasta na patelnię. Smaż przez 2-3 minuty z każdej strony. Usuń z ognia i ciesz się pysznościami!

 

Newsletter. Zapisz się i otrzymuj darmowe porady i rabaty!