Papryki faszerowane wyglądają znakomicie i szybko znikają z talerza. Masz ochotę na wyśmienity obiad ale brakuje już pomysłów? Chcesz podać całej rodzinie pełnowartościowy posiłek? Koniecznie wypróbuj przepis, do którego z pewnością będziesz wracać! 🙂

Składniki:

– 6 dużych czerwonych papryk

– 300g mięsa mielonego z indyka

– 1 woreczek ryżu basmati

– 1 cebula

– 1 łyżka koncentratu pomidorowego

– 1 kostka mozzarelli

– 100g czarnych oliwek

– 50g kukurydzy

– sól i pieprz (do smaku)

– po 1 łyżeczce: oregano, tymianku, papryki chilli

– 3 łyżki oleju kokosowego

Przygotowanie:

  1. W misce wymieszaj mięso mielone z indyka z oregano, tymiankiem i papryką chilli. Dodaj koncentrat pomidorowy.
  2. Pokrój w drobną kostkę cebulę, oliwki przekrój na ćwiartki. Dodaj do mięsa.
  3. Dodaj wcześniej ugotowany i ostudzony ryż oraz kukurydzę.
  4. Pokrój w kostkę mozzarellę i delikatnie mieszając dodaj do farszu.
  5. Umyj papryki, odetnij ich górną część, następnie delikatnie usuń gniazda nasienne.
  6. Środek każdej papryki dopraw solą i pieprzem.
  7. Tak obrobione papryki wypełnij poprzednio przygotowanym farszem i nakryj odciętą częścią papryki.
  8. Do naczynia żaroodpornego włóż papryki i skropl je olejem kokosowym. Piecz w piekarniku z termoobiegiem w temp. 175 stopni C przez ok 45min.

 

SMACZNEGO! 😛

person image

To jak, chcesz więcej?

Ten artykuł dotyczy Ciebie i chcesz więcej? Daj sobie szansę i spotkaj się z jednym z naszych specjalistów.
już od 500 zł

Nie uciekaj jeszcze

Już wychodzisz?

Być może to ostatnia szansa, by o siebie zadbać.

Przygotowaliśmy dla Ciebie jeszcze trochę paliwa, aby poprawić
Twój komfort życia i polepszyć codzienne funkcjonowanie.
Zapisz się na nasz newsletter i działaj na własnych zasadach.

Twój adres email został zapisany!

Już niebawem dostaniesz od nas wiele dobrego paliwa
zupełnie za darmo. Czekaj, bo warto!

Idź do strony głównej