ikona telefonu

Umów wizytę
696 537 910

Gotowy jadłospis 1600 kcal – czyli tanie odchudzanie

Gotowy jadłospis 1600 kcal – czyli tanie odchudzanie

Zdrowo, smacznie i niedrogo na redukcji? Z nami odchudzanie jest łatwiejsze! Gotowy jadłospis na redukcję z kosztorysem, specjalnie dla Ciebie.

jadłospis

Śniadanie: Omlet z pomidorami (380 kcal) 4,30 zł

Składniki:

  • 3 jaja
  • pomidor malinowy
  • łyżeczka masła klarowanego
  • sól, pieprz, oregano
  • garść mix sałat
  • ogórek gruntowy
  • 20 g żółtej papryki
  • Łyżka oliwy

Przygotowanie:

Jaja zmiksuj blenderem razem z przyprawami. Na patelni rozgrzej masło klarowane. Wlej masę jajeczną na patelnię, dodaj pomidora pokrojonego w kostkę, przykryj patelnię pokrywką i smaż przez kilka minut na małym ogniu. Podawaj omleta z sałatką polaną oliwą.

Lunch: Smoothie z pietruszką, migdały  (300 kcal) 3,20 zł

Składniki: 

  • 1 banan
  • mały pęczek pietruszki
  • 3 plastry mango
  • szklanka wody mineralnej
  • łyżka siemienia lnianego
  • 20 g migdałów

Przygotowanie:

Zmiksuj wszystkie składniki blenderem. Migdały zjedz jako przekąskę.

Obiad: Medaliony z indyka, ziemniaki, surówka z buraczków (600 kcal)  7 zł

Składniki: 

  • 150 g medalionów z indyka
  • 6 średnich pieczarek
  • 1/4 cebuli
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka masła klarowanego
  • sól, pieprz, odrobina kurkumy
  • 150 g ziemniaki (masa przed ugotowaniem)

Surówka:

  • średni burak
  • mały kawałek jabłka
  • łyżka oliwy
  • łyżka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki octu jabłkowego
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Medaliony umyj i osusz, następnie obsmaż na maśle klarowanym ok. 2 minuty i wyjmij na talerz. Cebulę i czosnek pokrój w małą kostkę, pieczarki oczyść i pokrój w grubsze plastry. Cebulę oraz czosnek podsmaż na tym samym tłuszczu co mięso, dodaj pieczarki i duś przez chwilę. Dodaj obsmażone mięso oraz przyprawy i zalej odrobiną wody. Całość duś ok. 20 minut. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie lub na parze. W garnku zagotuj wodę. Buraki umyj i (bez obierania skórki) wrzuć do garnka z wrzącą wodą. Gotuj do miękkości (ok. 20-30 minut). Po tym czasie buraki odcedź, ostudź, obierz ze skóry i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Kawałek jabłka obierz ze skóry i również zetrzyj na tarce. Dodaj sok z cytryny, ocet, oliwę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Kolacja: Owsianka z owocami i jogurtem kokosowym (320 kcal) 3,80 zł

Składniki:

  • 5 łyżek płatków owsianych górskich
  • 100 g jogurtu kokosowego (bez dodatku cukru)
  • ½ banana
  • ½ pomarańczy
  • szczypta cynamonu

Przygotowanie:

Płatki ugotuj na wodzie. Dodaj jogurt, pokrojone owoce, cynamon i wymieszaj.

Newsletter. Zapisz się i otrzymuj darmowe porady i rabaty!