Zdrowo, smacznie i niedrogo na redukcji? Z nami odchudzanie jest łatwiejsze! Gotowy jadłospis na redukcję z kosztorysem, specjalnie dla Ciebie.

Śniadanie: Omlet z pomidorami (380 kcal) 4,30 zł
Składniki:
- 3 jaja
- pomidor malinowy
- łyżeczka masła klarowanego
- sól, pieprz, oregano
- garść mix sałat
- ogórek gruntowy
- 20 g żółtej papryki
- Łyżka oliwy
Przygotowanie:
Jaja zmiksuj blenderem razem z przyprawami. Na patelni rozgrzej masło klarowane. Wlej masę jajeczną na patelnię, dodaj pomidora pokrojonego w kostkę, przykryj patelnię pokrywką i smaż przez kilka minut na małym ogniu. Podawaj omleta z sałatką polaną oliwą.
Lunch: Smoothie z pietruszką, migdały (300 kcal) 3,20 zł
Składniki:
- 1 banan
- mały pęczek pietruszki
- 3 plastry mango
- szklanka wody mineralnej
- łyżka siemienia lnianego
- 20 g migdałów
Przygotowanie:
Zmiksuj wszystkie składniki blenderem. Migdały zjedz jako przekąskę.
Obiad: Medaliony z indyka, ziemniaki, surówka z buraczków (600 kcal) 7 zł
Składniki:
- 150 g medalionów z indyka
- 6 średnich pieczarek
- 1/4 cebuli
- ząbek czosnku
- łyżeczka masła klarowanego
- sól, pieprz, odrobina kurkumy
- 150 g ziemniaki (masa przed ugotowaniem)
Surówka:
- średni burak
- mały kawałek jabłka
- łyżka oliwy
- łyżka soku z cytryny
- ½ łyżeczki octu jabłkowego
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Medaliony umyj i osusz, następnie obsmaż na maśle klarowanym ok. 2 minuty i wyjmij na talerz. Cebulę i czosnek pokrój w małą kostkę, pieczarki oczyść i pokrój w grubsze plastry. Cebulę oraz czosnek podsmaż na tym samym tłuszczu co mięso, dodaj pieczarki i duś przez chwilę. Dodaj obsmażone mięso oraz przyprawy i zalej odrobiną wody. Całość duś ok. 20 minut. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie lub na parze. W garnku zagotuj wodę. Buraki umyj i (bez obierania skórki) wrzuć do garnka z wrzącą wodą. Gotuj do miękkości (ok. 20-30 minut). Po tym czasie buraki odcedź, ostudź, obierz ze skóry i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Kawałek jabłka obierz ze skóry i również zetrzyj na tarce. Dodaj sok z cytryny, ocet, oliwę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Kolacja: Owsianka z owocami i jogurtem kokosowym (320 kcal) 3,80 zł
Składniki:
- 5 łyżek płatków owsianych górskich
- 100 g jogurtu kokosowego (bez dodatku cukru)
- ½ banana
- ½ pomarańczy
- szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Płatki ugotuj na wodzie. Dodaj jogurt, pokrojone owoce, cynamon i wymieszaj.