Omlet to proste śniadanie
Omlet można przygotować na mnóstwo sposobów. W zależności od tego, jakich dodatków użyjesz, może to być danie zarówno na masę, jak i na redukcję.
Składniki – omlet na masę
- – 4 jajka (rozmiar L)
- – łyżka masła klarowanego
- – 45 g boczku surowego
- – 60 g pomidorków
Składniki – omlet na redukcję
- – 3 jajka (rozmiar M)
- – łyżeczka masła klarowanego
- – kilka oliwek
- – 60 g pomidorków
Przygotowanie:
- 1. Jaja zmiksuj z dodatkiem soli i pieprzu.
- 2. Na dobrej patelni podgrzej masło klarowane.
- 3. W wersji „na masę” najpierw podsmaż drobno pokrojony boczek.
- 4. Następnie wlej masę jajeczną.
- 5. Smaż omleta na małym ogniu, w międzyczasie dodaj przekrojone pomidorki.
- 6. Gdy masa jajeczna jest ścięta, udekoruj omlet oliwkami.
- 7. Możesz także dodać bazylię, szczypiorek, czy natkę pietruszki.
W naszych jadłospisach znajdziesz więcej takich przepisów!
Potrzebujesz indywidualny plan żywieniowy na masę lub na redukcję? Umów się na wizytę.