ikona telefonu

Umów wizytę
696 537 910

Wybierz dietetyka

Omlet na masę i na redukcję – czyli proste śniadanie białkowo-tłuszczowe

Omlet na masę i na redukcję – czyli proste śniadanie białkowo-tłuszczowe

Omlet to proste śniadanie

Omlet można przygotować na mnóstwo sposobów. W zależności od tego, jakich dodatków użyjesz, może to być danie zarówno na masę, jak i na redukcję.

Składniki – omlet na masę

  • – 4 jajka (rozmiar L)
  • – łyżka masła klarowanego
  • – 45 g boczku surowego
  • – 60 g pomidorków

Składniki – omlet na redukcję

  • – 3 jajka (rozmiar M)
  • – łyżeczka masła klarowanego
  • – kilka oliwek
  • – 60 g pomidorków

Przygotowanie:

  1. 1. Jaja zmiksuj z dodatkiem soli i pieprzu.
  2. 2. Na dobrej patelni podgrzej masło klarowane.
  3. 3. W wersji „na masę” najpierw podsmaż drobno pokrojony boczek.
  4. 4. Następnie wlej masę jajeczną.
  5. 5. Smaż omleta na małym ogniu, w międzyczasie dodaj przekrojone pomidorki.
  6. 6. Gdy masa jajeczna jest ścięta, udekoruj omlet oliwkami.
  7. 7. Możesz także dodać bazylię, szczypiorek, czy natkę pietruszki.

W naszych jadłospisach znajdziesz więcej takich przepisów!

Potrzebujesz indywidualny plan żywieniowy na masę lub na redukcję? Umów się na wizytę.

Newsletter. Zapisz się i otrzymuj darmowe porady i rabaty!