Szybka, pyszna, bezglutenowa. pełna białka i błonnika przekąska? To brzmi zbyt dobrze żeby mogło być prawdziwe, a jednak! Jeśli dodamy do tego obecność zdrowych kwasów tłuszczowych mamy recepturę na coś co musisz spróbować. Wypróbuj nasz przepisz na dietetyczne naleśniki, które idealnie sprawdzą się jako śniadanie lub przekąska w ciągu ciężkiego dnia. Nasze naleśniki nie zawierają mąki, a mimo to są puszyste i smakiem dorównują klasycznym naleśnikom!
Składniki na 8 naleśników:
- 1 średni dojrzały banan
- 1/8 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 szklanki całkowicie naturalnego masła orzechowego
- 2 łyżki nasion konopi
- 2 jajka
Zanim zaczniesz, musisz wiedzieć o kilku rzeczach:
- Użyj bardzo dojrzałego lub dojrzałego banana
- Rozgnieć banana bardzo dokładnie, musisz uzyskać gładką konsystencję
- Dodaj jajko na końcu. Pomoże to dobrze wymieszać wszystkie składniki
- Zrób małe naleśniki, aby łatwo było je odwrócić
Instrukcja:
- Podgrzej teflonową patelnię na średnim ogniu.
- W międzyczasie za pomocą widelca bardzo dobrze zetrzyj banana. Dodaj proszek do pieczenia, masło orzechowe i nasiona konopi. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy.
- Dodaj jajka pojedynczo i dokładnie wymieszaj.
- Wlej 2 łyżki ciasta na patelnię. Smaż przez 2-3 minuty z każdej strony. Usuń z ognia i ciesz się pysznościami!