Nie zapominaj o spożywaniu zielonych warzyw każdego dnia! Są one bogatym źródłem: witamin A, C, E, K, kwasu foliowego, wapnia, potasu oraz błonnika.
Dający zielone zabarwienie chlorofil wspomaga usuwanie z organizmu związków kancerogennych, pomaga oczyścić wątrobę i jelita. Zielone warzywa najlepiej spożywać na surowo. Idealnie nadają się do koktajli.
Dziś przepis na smoothie z jarmużem, ananasem i pomarańczą.

Składniki na 3-4 porcje smothie z jarmużem:
- – banan
- – pomarańcza
- – odrobina soku z cytryny
- – 2 plastry świeżego ananasa
- – ½ jabłka
- – 2 garście jarmużu
- – 2 szklanki wody
- – łyżeczka oleju kokosowego
Przygotowanie:
Usuń twarde łodygi jarmużu. Owoce obierz ze skóry. Zmiksuj wszystkie składniki blenderem. Na zdrowie!