Blog

Przepisy, porady i wytyczne dietetyka

Jak można wykorzystać skorupki jaj?

Jak można wykorzystać skorupki jaj?

Czy skorupki jaj są jadalne? W jaki sposób można je wykorzystać? (więcej…)

czytaj dalej
Etykieta produktu, a dodatki do żywności

Etykieta produktu, a dodatki do żywności

Jak rozpoznać dodatki do żywności? Odpowiedź jest prosta, należy czytać zamieszczone na opakowaniu etykiety. Czytanie etykiet jest podstawą robienia rozsądnych zakupów. Pozwala dokonywać ...

czytaj dalej
Czy długie sesje cardio wpływają pozytywnie na spalanie tkanki tłuszczowej?

Czy długie sesje cardio wpływają pozytywnie na spalanie tkanki tłuszczowej?

Czy bieganie długodystansowe naprawdę jest takie dobre, jeśli chcemy spalać tkankę tłuszczową? Panie z pewnością wolą mieć jędrne pośladki, a Panowie wyrzeźbiony brzuch.  (więcej…)

czytaj dalej
Czy sól faktycznie jest niezdrowa?

Czy sól faktycznie jest niezdrowa?

Sól – Czy jest zdrowa? Którą wybrać? Czym sugerować się podczas jej zakupu? Na te i inne pytania znajdziesz odpowiedź w poniższym artykule. (więcej…)

czytaj dalej
Choroba hashimoto – jak żyć?

Choroba hashimoto – jak żyć?

Hashimoto, a dieta. Co należy wykluczyć? Jakie produkty są wskazane? (więcej…)

czytaj dalej
Ocet jabłkowy – dowiedz się jak wpływa na Twoje zdrowie.

Ocet jabłkowy – dowiedz się jak wpływa na Twoje zdrowie.

Spożywanie octu jabłkowego wiąże się z wieloma korzyściami dla naszego zdrowia. Już Hipokrates uważany za ,,ojca medycyny” leczył nim wrzody. (więcej…)

czytaj dalej
Antycellulitowy peeling kawowy na ratunek

Antycellulitowy peeling kawowy na ratunek

Polecamy zwalczanie cellulitu domowym sposobem:). (więcej…)

czytaj dalej
Czy jest sposób, aby odwrócić insulinooporność?

Czy jest sposób, aby odwrócić insulinooporność?

Z badań przeprowadzonych na przestrzeni ostatnich lat wynika, że ponad 80 mln Amerykanów ma insulinooporność, która może być przyczyną zachorowania na cukrzycę. Wielu z nas nie jest świa ...

czytaj dalej