Dietetykiem, który wie, że posiłek musi być dostosowany pod każdy dzień, w zależności od tego, jak on wygląda. Aby pracować z Pacjentem, uczestniczyłam w kursie łódzkiej Akademii Dietetyki, oraz Państwowym Instytucie Dietetyki. Dzięki temu mogę efektywnie wpierać Pacjentów. Jeżeli borykasz się z IO, hashimoto, RZS, AZS, alergiami, nietolerancjami pokarmowymi, HIT, IBS, SIBO, anemią, stłuszczeniem wątroby, otyłością, nadwagą i niedoborami białka, witamin i minerałów, takich jak m.in. Fe, B12, czy kwas foliowy — pomogę Ci osiągnąć sukces. Pomagam również w strefie psychodietetyki, czyli całej mentalnej kwestii zmiany nawyków i otyłości.
Skupiam się na dostosowaniu diety pod Twoje życie. Dzięki swojemu ponad 5-letniemu doświadczeniu wiem, jak ważne jest zrozumienie i holistyczne podejście od podstaw. Efektywnie wspieram Pacjenta rozwiązaniami skrojonymi pod niego. Pomagam w niestandardowych sytuacjach jako m.in. Ekspert Probiotykoterapii, tak aby poprawić jakość życia Pacjenta.
Prowadziłam różnorodne warsztaty edukacyjne, dzieląc się wiedzą i pasją do zdrowego stylu życia. Od kulinarnej pracy z seniorami, przez warsztaty edukacyjne w szkołach dla rodziców, po warsztaty dla kobiet, które wiedzą, że siła to fundament ich funkcjonowania. Wierzę, że dzielenie się wiedzą przez pasjonatów, buduje lepszą przyszłość.
Najbardziej lubię współpracować z ludźmi w produkcyjnym wieku, ponieważ wiem, że to, co jest ważne dla mnie, sprawdzi się również u nich. Równie świetnie czuję się z seniorami — nie ma dla mnie górnej granicy wieku, bo wiem, jak ważne jest zdrowie rodziców.
W gabinecie kieruje się zrozumieniem i indywidualnym podejściem. Najważniejsze jest dostosowanie planu pod aktualny stan i styl życia Pacjenta, ale nie tylko w te normalne dni od poniedziałku do piątku, ale również weekendy, święta i wakacje. Dzięki dokładnej analizie badań znajdę rozwiązania, które będzie odpowiednie dla Pacjenta. Osobiście w wolnym czasie praktykuję trening siłowy, stretching, medytację i chodzę na spacery. Jednocześnie dbam o podłoże posiłkowe tak, jak to lubi każdy przedsiębiorca — szybko, zdrowo i odżywczo, zapewniając organizmowi masę energii potrzebnej do działania na wysokich obrotach, więc moi Pacjenci mogą liczyć na podobne rozwiązania. Jednak jeżeli dysponujemy większą ilością czasu, możemy wprowadzić bardziej wyrafinowane posiłki — w długoterminowej zmianie stylu życia liczy się komfort Pacjenta.
Niezależnie od tego, czy Pacjent potrzebuje nieco więcej zewnętrznej motywacji i kontroli, czy większego kredytu zaufania na skutek świetnie działającej motywacji wewnętrznej, ja się dostosuję. Jednak długoterminowo będę dążyć do tego, aby Pacjent nie potrzebował żadnej motywacji z zewnątrz, ponieważ ona, w porównaniu do motywacji wewnętrznej, jest bardzo ulotna. Całe podejście i styl komunikacji zależy Tylko i wyłącznie od Pacjenta.
Szkolenia i kursy, które skończyłam to:
- Ajwen Akademia
- Kurs Dietetyka Klinicznego.
- Diagnostyka Laboratoryjna w chorobach AI.
- Jelita – diagnostyka, dieta, suplementacja.
- Histamina – diagnostyka, dieta, suplementacja.
- Alergie i Nietolerancje Pokarmowe.
- Nietolerancje pokarmowe i mikroflorę jelitowa.
- Mitochondria. Odżywianie na poziomie komórkowym.
- Morfologia – interpretacja wyników badań.
- Skuteczna dieta w IO i Hashimoto.
- IMZ Łódź
- Ekspert Probiotykoterapii.
- Jelita sercem odporności organizmu.
- Dlaczego SIBO nawraca.
- Food Forum
- Psychodietetyka i narzędzia psychoterapeutyczne w praktyce dietetyka
- Dietoterapia IO, cukrzycy i współistniejących chorób
- Akademia Ziół
- SIBO.
- SIFO.
- IMO.
- IBS.
- Diagnostyka dla Dietetyka Monika Gackowska, Medycyna Funkcjonalna
- Jak skutecznie podnieść poziom ferrytyny.
- Morfologia i mineralizacja w ujęciu funkcjonalnym.
- Lipidogram i markery stanu zapalnego.
- Diagnostyka i dietoterapia zaburzeń hormonalnych.
- Cukrzyca i IO.
- Cambridge Diagnostic
- Immunodiagnostyka nadwrażliwości pokarmowej i praktyczne zastosowanie testów diagnostycznych