Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym oraz psychodietetykiem z niekonwencjonalnym podejściem do zdrowego stylu życia. Ukończyłam studia licencjackie z dietetyki oraz podyplomowe z psychodietetykii na Akademii Nauk Społecznych i Medycznych w Lublinie, co dało mi solidne podstawy naukowe i praktyczne do pracy w obszarze żywienia człowieka. Najważniejsze jest dla mnie dobre samopoczucie i zdrowie moich podopiecznych – zarówno fizyczne, jak i psychiczne.
Z dużą uważnością i dbałością dobieram leczenie dietetyczne, uwzględniając indywidualne problemy zdrowotne, wyniki badań oraz preferencje smakowe. Wierzę, że zmiana nawyków żywieniowych, poprawa relacji z jedzeniem, aktywność fizyczna i higiena snu to kluczowe elementy w budowaniu zdrowia i zapobieganiu chorobom cywilizacyjnym.
Pracuję z osobami dorosłymi oraz dziećmi, mając świadomość, że w przypadku najmłodszych dietoterapia to proces obejmujący całą rodzinę – wspólna praca nad nawykami i relacją z jedzeniem od najmłodszych lat. Stale poszerzam swoją wiedzę poprzez udział w specjalistycznych szkoleniach i kursach.
Ukończyłam m.in.:
- Dietoterapię w onkologii (Food Forum)
- Szkolenia Dietomedica: SIBO wodorowe, siarkowodorowe oraz metanowe
- SOIT – School Of Insulinresistance Therapy, uzyskując tytuł „Dietetyka przyjaznego Insulinoopornym”
Specjalizuję się w dietoterapii m.in. w przypadku:
- insulinooporności
- niedoczynności tarczycy i Hashimoto
- PCOS
- cukrzycy typu 2
- niealkoholowego stłuszczenia wątroby
- celiakii
- SIBO / SIFO
- nietolerancji pokarmowych i niedoborów
- chorób metabolicznych
- diet redukcyjnych
Jestem również autorką kulinarnych ebooków, a cenne doświadczenie zdobywałam m.in. współpracując z cateringami dietetycznymi. Łączę wiedzę z pasją do gotowania – pokazuję, że zdrowe odżywianie może być nie tylko skuteczne, ale też smaczne i przyjemne.