Po treningu doładuj się węglami! Znudził Ci się ryż z bananem? Czas na pudding z tapioki, który podbije twoje podniebienie!
Składniki:
- 200 ml mleka roślinnego (najlepiej kokosowe lub migdałowe)
- 2 łyżki drobnej tapioki
- odrobina ekstraktu waniliowego lub ziarna wyłuskane z laski wanilii
- łyżeczka ksylitolu/erytrytolu
- mała szczypta soli.
Dodatki
- garść malin
- łyżka słonecznika
Przygotowanie:
W garnku zagotuj mleko kokosowe. Wsyp tapiokę, dodaj słodzik, wanilię oraz szczyptę soli i zagotuj. Gotuj na małym ogniu ok. 15 minut, do czasu, aż perełki tapioki zrobią się przezroczyste.
Ugotowaną tapiokę przełóż do pucharków. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie odstaw do lodówki, aby pudding zgęstniał.
Udekoruj deser owocami.
Smacznego!