ikona telefonu

Umów wizytę
507 281 643

Wybierz dietetyka

Szybka sałatka z tuńczykiem i awokado

Szybka sałatka z tuńczykiem i awokado

Co jeść latem, gdy nie chce się gotować? Przyrządź niskowęglowodanową sałatkę z tuńczykiem i awokado.

Czego potrzebujesz?

  • 100 g tuńczyka w wodzie
  • 40 g awokado
  • 40 g czerwonej papryki
  • 2 rzodkiewki
  • kawałek marchewki
  • kilka czarnych oliwek
  • garść mix sałat
  • łyżka kiełków
  • łyżka szczypiorku

Dressing:

  • łyżeczka musztardy miodowej
  • łyżka oliwy
  • łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz kolorowy

Jak to zrobić?

Na talerzu ułóż liście sałaty. Marchew pokrój na cienkie paseczki. Paprykę pokrój w słupki, rzodkiewkę i oliwki w plasterki. Szczypiorek posiekaj. Awokado pokrój w kawałki. Ułóż wszystkie składniki na sałacie. Przygotuj dressing. Musztardę wymieszaj z oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Polej sałatkę dressingiem.

Proste, szybkie i smaczne. Brak czasu to tylko wymówka!

Newsletter. Zapisz się i otrzymuj darmowe porady i rabaty!