Domowe rafaello z kaszy jaglanej mogą być świetnym dietetycznym deserem. Sprawdź jak przygotowuje je dietetyk Sports-med!

 

Składniki na ok. 20 sztuk:

– pół szklanki kaszy jaglanej,

– szklanka mleka kokosowego,

– 2,5 łyżki miodu,

– 120 g wiórek kokosowych,

– łyżka oleju kokosowego.

 

Wykonanie:

  1. Kaszę płuczemy pod zimną wodą i wsypujemy do garnka.
  2. Do kaszy dolewamy mleko, gotujemy na małym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie całe mleko.
  3. Na suchej patelni podprażamy wiórki kokosowe (100 g), do uzyskania złotego koloru.
  4. Do ugotowanej gorącej kaszy dodajemy podprażone wiórki kokosowe, całość mieszamy.
  5. Kolejno dodajemy łyżkę oleju oraz 2,5 łyżki miodu, ponownie mieszamy.
  6. Ciepłą masę nabieramy łyżką i formujemy z niej kulki, które obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych (20 g).
  7. Kulki układamy na talerzu jedna obok drugiej.
  8. Całość schładzamy w lodówce.

Po schłodzeniu w lodówce, deser jest gotowy do spożycia.

To jak, chcesz więcej?

Ten artykuł dotyczy Ciebie i chcesz więcej? Daj sobie szansę i spotkaj się z jednym z naszych specjalistów.
już od 150zł

Podobne artykuły

Pachnące cynamonem ciasto dyniowe z bakaliami

Pachnące cynamonem ciasto dyniowe z bakaliami

25 listopada 2020, 18:31
MGR WIKTORIA KŁOS
MGR WIKTORIA KŁOS
Jabłecznik bezglutenowy

Jabłecznik bezglutenowy

29 września 2020, 17:36
MGR ELIZA GOSŁAWSKA
MGR ELIZA GOSŁAWSKA

Już wychodzisz?

Nie uciekaj jeszcze. Być może to ostatnia szansa, by o siebie zadbać.

Przygotowaliśmy dla Ciebie jeszcze trochę paliwa, aby poprawić Twój komfort życia i polepszyć codzienne funkcjonowanie. Zapisz się na nasz newsletter i działaj na własnych zasadach.

Twój adres email został zapisany!

Już niebawem dostaniesz od nas wiele dobrego paliwa
zupełnie za darmo. Czekaj, bo warto!

Idź do strony głównej