Leczo z mięsem mielonym i ryżem to proste, sycące i co najważniejsze sezonowe danie.

Składniki:

  • 150 g mięsa mielonego z indyka
  • 1/3 żółtego kabaczka
  • 1/3 zielonej papryki
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1/2 marchewki
  • 2 plastry cebuli
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka masła klarowanego
  • sól, pieprz
  • słodka i ostra papryka, majeranek, kurkuma, czosnek
leczo

Przygotowanie:

Kabaczka pokrój w ćwiartki, marchew w półplasterki, a paprykę i cebulę w kosteczkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Mięso podsmaż na maśle klarowanym. Następnie do mięsa dodaj warzywa i przyprawy. Wymieszaj i duś pod przykryciem. Na koniec dodaj przecier pomidorowy i duś jeszcze kilka minut. Podawaj z ryżem basmati.

Smacznego!

To jak, chcesz więcej?

Ten artykuł dotyczy Ciebie i chcesz więcej? Daj sobie szansę i spotkaj się z jednym z naszych specjalistów.
już od 150zł

Już wychodzisz?

Nie uciekaj jeszcze. Być może to ostatnia szansa, by o siebie zadbać.

Przygotowaliśmy dla Ciebie jeszcze trochę paliwa, aby poprawić Twój komfort życia i polepszyć codzienne funkcjonowanie. Zapisz się na nasz newsletter i działaj na własnych zasadach.

Twój adres email został zapisany!

Już niebawem dostaniesz od nas wiele dobrego paliwa
zupełnie za darmo. Czekaj, bo warto!

Idź do strony głównej