Leczo z mięsem mielonym i ryżem to proste, sycące i co najważniejsze sezonowe danie.
Składniki:
- 150 g mięsa mielonego z indyka
- 1/3 żółtego kabaczka
- 1/3 zielonej papryki
- 1/3 czerwonej papryki
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1/2 marchewki
- 2 plastry cebuli
- ząbek czosnku
- łyżeczka masła klarowanego
- sól, pieprz
- słodka i ostra papryka, majeranek, kurkuma, czosnek

Przygotowanie:
Kabaczka pokrój w ćwiartki, marchew w półplasterki, a paprykę i cebulę w kosteczkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Mięso podsmaż na maśle klarowanym. Następnie do mięsa dodaj warzywa i przyprawy. Wymieszaj i duś pod przykryciem. Na koniec dodaj przecier pomidorowy i duś jeszcze kilka minut. Podawaj z ryżem basmati.
Smacznego!