Dzisiaj świętujemy Dzień Kawy! O właściwościach kawy pisaliśmy dość niedawno, dlatego dzisiaj skupmy się na czymś, co można do tej kawy zjeść. Proponujemy pyszniutki jabłecznik bezglutenowy. Do dzieła!

Składniki na jabłecznik:

  • 130 g masła klarowanego
  • 3 – 4 jabłka, kwaśne, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki (ok. 180 g każde)
  • 3 jajka
  • 60 g ksylitolu
  • 30 g brandy (opcjonalnie)
  • 200 g mąki ryżowej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia (15 g)
  • 1 szczypta soli
jabłecznik

Przygotowanie:

Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Połącz składniki za pomocą miksera, na wierzchu ułóż nacięte wzdłuż cząstki jabłka. Piecz jabłecznik w temperaturze 180 stopni, tryb góra-dół, termoobieg, 30-40 min – sprawdź wbijając wykałaczkę, czy się nie klei.

My już zajadamy. Pyyycha!

person image

To jak, chcesz więcej?

Ten artykuł dotyczy Ciebie i chcesz więcej? Daj sobie szansę i spotkaj się z jednym z naszych specjalistów.
już od 500 zł

Nie uciekaj jeszcze

Już wychodzisz?

Być może to ostatnia szansa, by o siebie zadbać.

Przygotowaliśmy dla Ciebie jeszcze trochę paliwa, aby poprawić
Twój komfort życia i polepszyć codzienne funkcjonowanie.
Zapisz się na nasz newsletter i działaj na własnych zasadach.

Twój adres email został zapisany!

Już niebawem dostaniesz od nas wiele dobrego paliwa
zupełnie za darmo. Czekaj, bo warto!

Idź do strony głównej