ikona telefonu

Umów wizytę
507 281 643

Wybierz dietetyka

Pierwsze 10 pakietów wyprzedane w rekordowym tempie! 😱 DODATKOWA oferta dla nowych klientów, zostały tylko 4 pakiety - 20%!💥

Jabłecznik bezglutenowy

Jabłecznik bezglutenowy

Dzisiaj świętujemy Dzień Kawy! O właściwościach kawy pisaliśmy dość niedawno, dlatego dzisiaj skupmy się na czymś, co można do tej kawy zjeść. Proponujemy pyszniutki jabłecznik bezglutenowy. Do dzieła!

Składniki na jabłecznik:

  • 130 g masła klarowanego
  • 3 – 4 jabłka, kwaśne, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki (ok. 180 g każde)
  • 3 jajka
  • 60 g ksylitolu
  • 30 g brandy (opcjonalnie)
  • 200 g mąki ryżowej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia (15 g)
  • 1 szczypta soli
jabłecznik

Przygotowanie:

Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Połącz składniki za pomocą miksera, na wierzchu ułóż nacięte wzdłuż cząstki jabłka. Piecz jabłecznik w temperaturze 180 stopni, tryb góra-dół, termoobieg, 30-40 min – sprawdź wbijając wykałaczkę, czy się nie klei.

My już zajadamy. Pyyycha!

Newsletter. Zapisz się i otrzymuj darmowe porady i rabaty!